Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 1 людина
Офіційне найменування:
Новоосотська філія КЗ "Олександрівський ліцей № 1"
Тип навчального закладу:
Установа загальної середньої освіти
Населений пункт:
с. Нова Осота
Адреса:
27314, Кіровоградська обл., Кропивницький район, с. Нова Осота, вул. Центральна, буд.26
Телефони:
не вказані
E-mail:
novaosota@ukr.net

«Знання, вміння - для всіх. У житті очікує нас успіх!»

В рамках декади екологічного виховання здобувачі освіти Новоосотської філії КЗ «Олександрівський ліцей № 1» провели акцію «Паросток», з метою привернення уваги до природного середовища, збереження та примноження скарбів природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму.
Діти активно працювали на клумбах, висіяли насіння квітів.
Квіти завжди дарують святковий настрій, а якщо висаджено та вирощено власноруч, тоді цей настрій помножується утричі.
Сподіваємось, наші квіточки, які сьогодні із любов'ю посадили школярі незабаром прикрасять шкільне подвір'я.
Пам'ятайте, що тільки ваше добро збереже чарівний світ природи, а, отже, і життя на Землі! Нехай ним буде сповнене серце кожного з вас! Творіть добро скрізь і завжди!

#Акція_Паросток_2024_
#Освіта_Олександрівської_Громади
#Освітній_простір_Кіровоградщини

Здобувачі освіти Новоосотської філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» взяли активну участь у Всеукраїнському конкурсі з хімії «Вода є життя», від освітнього проєкту «На Урок».
Завдяки участі у конкурсі школярі змогли по-новому поглянути на звичні явища та процеси, збагнути їх природу, а також перевірити знання, отриманні на уроках хімії.
Вода – дуже цінний та життєво необхідний ресурс. Не будьте байдужими до свого майбутнього, розпочинайте берегти воду вже сьогодні.
Нагородою для здобувачів освіти стали ДИПЛОМИ від освітнього проєкту «На Урок» і головне – знання та задоволення від підкорення ще однієї сходинки у вирішенні екологічних проблем.

Переможцями стали:
Ващенко Дмитро (Диплом І ступеня);
Лагно Дарʼя (Диплом І ступеня);
Ткаленко Ярослав (Диплом І ступеня);
Калюжний Святослав (Диплом І ступеня);
Сердюк Владислав (Диплом І ступеня).
Дякуємо за участь у конкурсі та вітаємо переможців!
#Вода_є_Життя_
#Освіта_Олександрівської_Громади
#Освітній_простір_Кіровоградщини

05 квітня 2024 року здобувачі освіти, технічний та педагогічний колективи Новоосотської філії КЗ " Олександрівський ліцей №1" долучилися до загальногоукраїнської щорічної акції " За чисте довкілля ".
Проведено генеральне прибирання, озеленення квітами деревами, кущами території закладу. Тож проведення щорічної Всеукраїнської акції “За чисте довкілля” стало доброю традицією, що відображає активну життєву позицію нашої школи.
Кожен повинен розуміти, що чистота навколо залежить саме від нього. Тому подбаємо про екологічність навколо себе, не будемо сторонніми спостерігачами, адже підтримання порядку – це запорука здоров’я і краси.

Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера».
До міжнародного дня птахів приєдналися здобувачі освіти Новоосотської філії КЗ «Олександрівський ліцей № 1», які підготували і провели квест «Пташинні знавці». Мета цього заходу звернути увагу на проблеми збереження пташиного світу, адже вона стосуються всіх людей на планеті.
Діти визначили, яку неоціненну користь приносять птахи людині.
Птахи знищують не лише шкідливих комах, а й багато шкідливих гризунів, які часто завдають значних збитків урожаю сільськогосподарських культур.Крім цього, птахи створюють необхідний ланцюг у ряді живих істот, забезпечують рівновагу в боротьбі за існування у тваринному світі.
#Міжнародний_день_птахів
#Освіта_Олександрівської_Громади
#Освітній_простір_Кіровоградщини

Минулого тижня в Новоосотській філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» тривала акція «Армія потребує підтримки– Весняні пташки Перемоги».
Здобувачі освіти, працівники закладу, батьки організували збір смаколиків та необхідних щоденних речей для наших земляків - захисників з 57ї ОМБР, які тримають зараз оборону на одному з нелегких напрямків фронту.
З допомогою дорослих учні виготовили обереги для воїнів – весняних пташок Перемоги. Вони вклали часточки душі в ці подарунки в знак поваги і вдячності нашим героям. В своєму листі діти висловили побажання, щоб ці пташки подарували їм трішки родинного тепла й стали оберегами від ворожого зла.
Як птахи повертаються до рідного гнізда, так і воїни хай скоріше вертаються з Перемогою!
#Акція_АРМІЯ_потребує_підтримки
#Освіта_Олександрівської_Громади
#Освітній_простір_Кіровоградщини

Всесвітній день води проводиться щорічно 22 березня. Свято відзначається на світовому рівні з 1993 року.
Цього року його темою є «Вода для миру», яка зосереджена на важливій ролі води в стабільності та процвітанні світу.
Напередодні, 21 березня, в Новоосотській філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» проведені виховні заходи інформаційні хвилинки, вікторини, круглий стіл, усний журнал, перегляд фільму за темами: «Вода – сталий розвиток», «Вода – це життя», «Вода знайома й загадкова», «Велика таємниця води».
Працюючи разом, щоб збалансувати права людини та потреби кожного, вода може стати стабілізуючою силою та каталізатором сталого розвитку.
Вода - дуже цінний та життєво необхідний ресурс. Не будьте байдужими до свого майбутнього, розпочинайте берегти воду вже сьогодні.
#Всесвітній_день_води
#Освіта_Олександрівської_Громади
#Освітній_простір_Кіровоградщини

14 березня в Новоосотській філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» до Дня українського добровольця для здобувачів освіти 5 - 9 класів був проведений виховний захід «Український доброволець – взірець патріотизму».
Під час заходу, ведучі розповіли школярам про справжніх патріотів, героїв, яких повинне знати й пам’ятати кожне покоління, про героїзм та мужність українських добровольців, які з початку подій на сході України у 2014 році пішли на фронт і прийняли удар ворога на себе, а також тих воїнів, які після початку повномасштабного вторгнення російських військ, масово почали записуватися добровольцями до військоматів країни.
Було переглянуто документальний фільм "Українські добровольці", пригадано історію зародження сучасного добровольчого руху України. Також учасники заходу хвилиною мовчання вшанували Світлу пам’ять Героїв Небесної сотні та Героїв російсько-української війни. Із заключним словом, виступила завідувачка філії Т. М. Криворучко, яка згадала випускників нашого освітнього закладу, які добровольцями стали на захист нашої країни.
Слава Україні!
Героям Слава!

Щовесни,коли тануть сніги
І на рясті просяє веселка,
Повні сил і живої снаги,
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка

«Живе під сонцем любові Шевченкова жінка-весна»-саме під таким девізом пройшло заключне родинне свято приурочене 210-й річниці з дня народження Тараса Шевченка в Новоосотській філії КЗ «Олександрівський ліцей №1».
Тепла і творча атмосфера зібрання ще раз підтвердила, що Шевченко потрібний нашому народу, а його творчість завжди буде звучати свіжо і актуально.

«… слово його наскрізь проймало серце не тільки тих, кому близьке було народне горе, а й тих, кому й байдуже було до того…» Панас Мирний.
До 210 річниці з дня народження Т.Шевченка для здобувачів освіти Новоосотської філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» було проведено Тематичний день «Тарас Григорович Шевченко - художник з душею поета» , аби не просто вшанувати пам'ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем, повірити йому, бо кому ж тоді ще вірити, як не Шевченкові, який життя своє віддав за Україну, за нас із вами, за те , щоб ми були вільними, гордими людьми.
Здобувачі освіти пройшлися шевченківськими стежками , слухали та декламували поезії Кобзаря, намалювали малюнки до його творів : «Садок вишневий коло хати», «Ой у лузі червона калина» тощо. Зворушливо та мелодійно прозвучали пісні, музика яких покладена на вірші Т.Шевченка : «Думи мої, думи мої », «Минають дні, минають ночі», «Зоре моя, вечірня», «Учітеся, брати мої…».
Діти переконалися, що жоден поет світу не зрівняється з Великим Кобзарем у величі своєї любові до своєї землі, до рідної мови та народу. Шевченків Кобзар – це Біблія українського народу, це книга, якій судилося бути безсмертною, бо сам народ визнав її своєю книгою.
"Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь...»
Т.Шевченко

Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.
Сьогодні в рамках Шевченківських днів проведено різноманітні заходи: жива газета “Тарас Шевченко - гордий Прометей”; година спілкування “Т.Шевченко - України син”; тематична виставка “Т.Шевченко - класик української літератури”; година спілкування “Шевченко в моєму житті”.
Метою яких було на прикладі життя й діяльності Кобзаря виховувати любов до рідної землі, свого народу, мови і культури; сприяти усвідомленню власної ролі й відповідальності в майбутньому за долю нашої держави; вшанувати пам'ять геніального українського поета.
Минають роки, змінюються покоління, але слово Т. Шевченка – живе і вічне!

Стіна
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.